BASS CAMP
BASS PEDALS!!!

ZONDAG 20 AUGUSTUS 2017

Basgitaar effecten & sound maken met je bas

Er zijn veel elektrische effecten als Chorus, Octaver, Wah-Wah, Envelope filter, Flanger, Overdrive, Distortion, Compressor, Delay, Reverb etcetera. Maar wat doen ze eigenlijk, hoe gebruik je ze en hoe beïnvloeden ze je spel? We proberen ze allemaal uit (ook in combinaties) en  we gaan in op hoe het effect werkt. Waarop reageert dit effect?  Zo weten we dan in welke volgorde we deze effecten het best kunnen zetten maar ook gaan ook zien hoe de electrische effecten ons gewone bas spel kunnen verbeteren. Kortom – een bas dag over het maken van sound!

Nieuwsgierig? Lees door:

Binnenkort vind deze editie van BASS CAMP plaats. 4 uur bassen op je eigen niveau en leren van, met en door anderen. Met minimaal 3 en maximaal 12 bassers gaan we een hele middag in op specifieke aspecten van het bassen. Er zijn veel individuele lesmomenten en er is veel tijd in het voor jezelf (met koptelefoon) uitproberen en verdiepen in het aangeboden materiaal.

Deze dag staat in het teken van sounds maken op en met de bas. We beginnen de middag met het gebruik van electrische basgitaar effecten. Wat kunnen deze doen met je geluid en hoe beïnvloeden deze je spel? Maar ook andersom – hoe kun jij deze effecten beïnvloeden met jouw spel? We worden hierdoor meer bewust van onze sound en hoe deze te beïnvloeden.

Daarna gaan we kijken hoe we deze effecten kunnen gebruiken voor een eigen sound. Dit gaat allemaal op basis van feedback & adjustment, uitproberen en bijstellen dus. Dit levert je een geheel nieuw pallet van geluidskleuren op. Muziek is eigenlijk ‘Timing van Sound’ en alleen de-juiste-toonhoogte-op-het-juiste-moment is slechts een klein onderdeel van je basspel is. Juist de ‘articulatie’ van je bastonen geeft identiteit.

Gedurende de dag kunnen we ook je baslijnen en bass-sounds opnemen en terug luisteren om hier feedback op te geven. Super leerzaam en inspirerend tot-en-met! Een creatieve, resultaat gerichte, dag waarna je een hele collectie nieuwe sounds en ideeën mee naar huis neemt!

cropped-IMG_2618
Alle genoemde bas-effecten(en nog meer) zijn aanwezig in de bass university. Dit is dus hèt ultieme moment om allerlei type bas-effecten uit te proberen en een vakkundige uitleg te krijgen over wat ze doen en in welke volgorde ze te schakelen.

Na afloop hebben we nog een afsluitende borrel met al je mede-bassers (tot 18:00u). Bass Camp is van 13:00u tot 17:00u in de Wels Bass University aan de Takkebijsters 69c in Breda en de kosten bedragen E. 105,00. 

De Wels Bass University is aan de Takkebijsters 69c in Breda. Dat is vlak aan de A27 en heeft volop gratis parkeer ruimte.

Interesse? Mail voor meer informatie of inschrijving: basles@gmail.com

                                                                            Bass groet,

                                                                            Eric Wels
 

KLIK HIER VOOR MIJN PRIVACY PROTOCOL