SLAP BASS WORKSHOP

In September 2018 begint de volgende slapcursus voor beginners weer:

- je leert slappen vanaf nul, alle niveau's welkom.

- inclusief een manual van 47 pagina's vol met oefeningen. Meer dan 276 slap oefeningen (mp3) op diverse tempo's voor het effectief thuis kunnen oefenen om de snelheid zonder krampen op te kunnen voeren

- Stap voor stap leer je op gedegen wijze de juiste techniek die je in staat stelt om zelf je eigen slap patronen te maken

- Leslocatie in Breda

- Voor de Slap cursus dagen zie onderaan deze pagina!
 

Velen gingen je al trots voor! Interesse? Lees door....

  

De cursuslocatie is de basgitaar school 'Wels Bass University' in Breda. Dat is op de takkebijsters (en dat is pal naast een afrit van snelweg A27) en heeft een ruime hoeveelheid gratis parkeerplaatsen.

De opzet van de slap cursus is 5 middagen van elk 2 uur. Met in het begin om de week een workshop. Op deze manier heb je voldoende tijd om gedegen te trainen. Het lesmateriaal bestaat uit een boek van 47 bladzijden, met alle oefeningen uitgewerkt in TAB (met ritmische notatie en vingerzetting erbij). Daarnaast zijn er van elke oefening mp3s in 7 verschillende snelheden - van ultra slow tot ultra fast - om op een gedegen manier thuis je timing en tempo op te schroeven. Een van de stereo kanalen heeft de drum partij, het andere kanaal de baspartij zodat je zelf de balans bij kunt stellen. In totaal zijn er meer dan 250 mp3s. Dus dat is genoeg "voer" voor een solide basis.

De eerste les gaan we in op enkel het duim gebruik. Deze basis techniek moet eerst (redelijk) goed onder de knie zijn voordat we doorgaan met plukken. De duimtechniek in combinatie met een goede coördinatie van linkerhand technieken als bijvoorbeeld de verschillende Mutes (Lefthand Mutes, en Finger Mutes) in combinatie met Hammer-ons en Lefthand Slaps is een behoorlijk karwei. En de juiste techniek is essentieel voor het kunnen opvoeren van de snelheid.

Tijdens de groeples wijs ik iedereen op mogelijke 'foute' technieken en -nog belangrijker- waarom dat ze fout zijn en herstel ik ze daar waar nodig. Deze methode is in groepsverband erg effectief omdat het je in staat stelt 'fouten' bij jezelf te gaan herkennen en te corrigeren. Er is tijdens de groepsles voldoende tijd om zelf te oefenen (met koptelefoons) waarbij ik steeds -indien nodig- mee kan luisteren en kan bijsturen.

In de twee tussentijdse oefenweken kun je op een goede manier de oefeningen doen, welke we gedeeltelijk bekijken op volgende lesdag (om je techniek te checken- niet alleen je snelheid, deze komt later). Vervolgens gaan we gedetaileerd in op het plukken van de snaren, en leg ik uit welke technieken er zijn en welke goed werken op hogere tempo's en in slap-pull combinaties. Daar heb ik ook een aantal oefeningen voor die - samen met linkerhand combinaties zoals lefthand slaps - je in staat gaan stellen, erg leuke slap partijen te kunnen gaan spelen.

In de opvolgende weken checken we de techniek vorderingen, doen we wat snelheids oefeningen en gaan we dan in op allerlei slap-pull combinaties, en omdat we al veel verschillende combinaties hebben geoefend, gaan we ook bekende slap bass patronen wat nader bekijken en doornemen. Denk daarbij aan wat Larry Graham, Mark King, en Flea baslijnen. En dat is enorm fun(k)!

WORKSHOPDAGEN (Kun je een dag niet? Laat het weten dan regelen we iets):

Zondag  9 September  Slapbass Workshop middag 1 van 5 (13:00 - 15:00)
Zondag 30 September  Slapbass Workshop middag 2 van 5 (13:00 - 15:00)
Zaterdag 13 Oktober    Slapbass Workshop middag 3 van 5 (14:00 - 16:00)
Zondag 28 Oktober       Slapbass Workshop middag 4 van 5 (14:00 - 16:00)
Zondag 18 November   Slapbass Workshop middag 5 van 5 (14:00 - 16:00)

 

De kosten voor deze workshop zijn €299 inclusief het boek en oefen mp3's. En dat is dus voor meer dan 10 uur slap coaching. Omgerekend is dat € 29,90 per lesuur inclusief oefen materiaal.

Het is wel van belang dat er voldoende deelnemers zijn. Minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers.

Benodigheden: je basgitaar met 'verse' (nieuwe of uitgekookte) snaren, een gesloten koptelefoon (ik heb eventueel een paar te leen), inzet/thuisstudie en een goed humeur:)

Hier een preview video over wat materiaal van week 5:


 


 

 

Mail voor meer info of inschrijving naar basles@gmail.com 

KLIK HIER VOOR MIJN PRIVACY PROTOCOL