BINNENKORT (VOORJAAR 2022)

In dit basscamp gaan we in op 7 killer songs van Graham Maby. Deze melodieuze master baslijnen leggen we onder de loep en we gaan in op toonkeuze, snelheid, halsoverzicht, sound maken, vingerzetting en groove. Uptempo songs als 'Fools in Love', 'Sunday Papers', 'Beat Crazy' maar ook de wat slowere 'Tilit'  en 'Geraldine and John' komen voorbij. Het is echt smullen voor inventieve baslijn liefhebbers. De band van Joe Jackson had ten tijde van deze songs als motto: 'geen gitaarsolo's! De bas staat centraal!' En inderdaad - de gitaar speelt enkel begeleidende slag en laat veel plaats over voor stevige baslijnen.

De 7 songs die we deze middag behandelen zijn uitgewerkt in TAB maar ook in notenschrift en van elke song zijn er verschillende tempo mp3s zodat je op je eigen tempo de lijnen eigen kunt maken. Ook kun je op de langzame tempo's goed luisteren naar alle articulaties en sounds die Graham creëert. 

Binnenkort komt deze workshop weer voorbij, de exacte datum zie je op deze site verschijnen, of vraag vast vrijblijvend een update mailtje aan.

Gedurende de workshop werk je op je eigen workstation met koptelefoon op je eigen tempo aan de songs en krijg je persoonlijke feedback op je spel. Via microfoon en koptelefoon kan ik alles volgen en je persoonlijke speel adviezen geven. We behandelen 7 van deze super songs en vooral door de beschikking over de langzame tempo's van de songs maakt het een super leerzame middag voor iedereen. 

Op de dag zelf is er volop koffie, thee, water, fris, en naast wat broodjes ook worstenbroodjes en andere snacks. Na afloop van de workshop hebben we nog met z'n allen een borrel. 

De workshop vind plaats op de Wels Bass University in Breda: Takkebijsters 71a - 4817BL. De kosten voor de hele middag inclusief manual, tabs, noten, alle mp3's en food & drinks bedraagt E. 105,-- Er zijn voldoende workstations en je hebt eigenlijk alleen je eigen basgitaar nodig. 

Het belooft een erg leuke en leerzame middag te worden. Voor meer informatie of inschrijvingen, mail me op basles@gmail.com of BassCamp@WelsBassUniversity.com.