BASS IS KING workshops

Vaak wordt in het muziek onderwijs het instrument geïsoleerd van de rest van de muziek en uiteindelijk wordt uitsluitend de specifieke instrument techniek aangeleerd. We ‘vergeten’ daarbij het belangrijkste ding; de samenhang. En voor de bas is dat nou juist haar belangrijkste taak, het creëren van samenhang.
 
Muziek bestaat uit ritmische en melodische/harmonische componenten en de bas lijmt deze aan elkaar. En zo fungeert de bas als een routeplanner door de song heen middels deze aspecten.
 
 
Moving is Grooving!
In dit drie-luik gaan we in op datgene wat je niet kunt leren in video’s: het ondergaan van- en het complementeren in de muziek. We onderzoeken hoe de ritmische motor werkt en kijken/voelen waar puls, subdivisie, tijdslijn en melodie van de song plaatsvinden en samenhang creëren.
 
We gaan muziek en fysiek één laten worden, want pas als de heupen beginnen te bewegen begint de groove te werken. En deze complexiteit gaan we tastbaar en voelbaar maken. En of je nu bast, zingt, gitaart, blaast of toetsen intyped op een piano of keyboard, het heeft uiteindelijk alleen maar te maken met maar één ding; de ritmische motor genaamd ‘groove’. 
 
Moving is grooving, niets meer en niet minder!
 
 
 
 
Praktische informatie
De data van deze drie workshops zijn: zondag 24 Maart, zondag 14 April en zondag 2 Juni van 13:30 tot 17:00u. De locatie word nog bepaald en hangt af van het aantal inschrijvingen en we zullen een locatie vinden die voor iedereen zo gunstig mogelijk ligt wat betreft reistijd. 
De prijs voor deze drie workshops is E. 245,- in totaal.
 
Contact
Inschrijving en/of meer informatie: BassisKing@WelsBassUniversity.com
Of bel/sms naar: +316-22112310