BASSCAMP U2
 
Goed nieuws: de wereld gaat weer verder open en de Basscamps mogen weer van start :)

Op Zondag 17 Oktober:
18 Songs van U2!

Nou zal je misschien niet meteen van je stoel vallen want bassist Adam Clayton wordt nogal eens onderschat in zijn spel omdat het natuurlijk geen FLEA-achtige partijen zijn en geen Victor Wooten-achtige uitspattingen heeft maar… als je het gaat hebben over effectief en song dedicated bassen… dan heb je hier toch wel een kiloknaller te pakken. Ik heb 18 songs geanalyseerd en deze workshop staat in het teken van items zoals: ritmetandem, basessentie, contramelodie, ritmische diversiteit, forward motion, catchy riffs, ritmisch fundament en nog veel meer. Adam Clayton is een beest van een bassist en zeker op het vroegere werk, toen hij meer ruimte in de muziek kreeg/nam, hoor je ook echt veel specifieke bastechnieken als slappen, double-stops, flageoletten en snelle riffs. Maar ook de meer recente songs zitten supergoed in elkaar. De songs klinken wellicht soms simpel in de bas, maar als je onder de motorkap van de grooves kijkt zie je toch echt wel veel bastechnisch vernuft en inzicht. En voila, dat heb ik gedetailleerd voor je uitgewerkt en opgeschreven. Al de verschillende speeltechnieken en benaderingswijzen van de songs komen uitgebreid aan bod in de totaal 18 songs in TAB- en notenschrift. Met ook verschillende tempi mp3s per song zowel met als zonder bas zodat je ook veel uit kunt proberen, en natuurlijk per song een analyse van wat er gebeurt en waarom. Bij elkaar een dikke 100 pagina's aan U2 materiaal. 
 
Zaterdag 9 oktober zijn nog twee plaatsten beschikbaar, en in overleg kan er ook nog een nieuwe datum gevonden worden mocht je die dag niet kunnen maar wel geïnteresseerd zijn. Het Basscamp start om 13:00u en duurt tot 16:30 a 17:00u en we hebben nog een basborrel achteraf. Natuurlijk ga je niet alle 18 songs kunnen doen in dat tijdsbestek maar het doel van de basscamps is natuurlijk ook dat je thuis verder kunt verdiepen in het materiaal. Er is veel niveauverschil tussen de songs dus er is voor ieder wat wils en we werken met koptelefoons zodat je zelf individueel met het materiaal aan de slag kan. Ik kan met iedereen individueel meeluisteren en persoonlijke tips geven. Je bent dus niet afhankelijk van het niveau van de andere rond je heen. De prijs is 105,00 euro voor de hele dag inclusief de catering van koffie, water, fris, biertjes, wijntjes en worstenbroodjes en natuurlijk de ruim 100 mp3s en dikke duidelijke manual met TAB- en Notenschrift en de uitleg per song. Super leerzaam en een hele middag basplezier (en daarna ook nog natuurlijk). Ik hoor graag of je interesse hebt en mail gerust naar basles@gmail.com voor meer informatie!
 
Hier zie je de link met de 18 songs via deze spotify playlist: https://open.spotify.com/playlist/1VEh5XZLZhfVWRRRuM4jvO?si=bd78a77aff3a49d4

 
Hopelijk tot zondag 17oktober!