BANDCOACHING 
EFFECTIEF REPETEREN

 
Je kent het wel. Je gaat de repetitie ruimte in met de band. Iedereen sluit zijn of haar apparatuur aan en iedereen speelt even dwars door elkaar heen. Dan gaat er bepaald worden wat we eigenlijk gaan oefenen in de repetite ruimte. Met een beetje geluk heeft iedereen thuis al de te spelen nummers doorgenomen en hoef je geen tijd te verspillen aan het ter plaatse nog uitzoeken van de songs. Vervolgens tikt de drummer af en gaat iedereen zijn best doen om het einde van het nummer te halen.

Maar stop je wel eens halverwege de song om eigenlijk te kijken of dat eigenlijk de algehele 'groove' niet net wat beter kan?
Hoe kunnen de verschillende partijen elkaar én de song nog beter aanvullen?
Maak je wel eens opnames en luister je die dan terug af en probeer je zonder ego te luisteren naar het totaal?
Is het allemaal wel zo strak als dat je zelf denkt onder het spelen?
Speel je niet te veel?
Speel je wel de essentie? Of zit deze verstopt in een wat ondoorzichtig totaal?
Gebeurt er niet teveel tegelijk?
Staat op het juiste moment wel het juiste instrument of tekstgedeelte in de spotlight?
En hoe zit het met de totale sound? Dat wat je thuis hebt uitgezocht in je eentje, werkt die partij wel in het geheel?

Jullie band is op zichzelf al bij voorbaat uniek doordat elk individu op zijn of haar eigen manier op het eigen instrument met zijn of haar eigen inbreng het totale geluid van deze groep verschillende personen aanvult
 
Maar waar liggen de verbeter punten? Als onderdeel van het geheel is het soms lastig aan te stippen waar dat het aan ligt dat iets niet lekker loopt of welke partijen elkaar niet lekker aanvullen.
Soms is het de totale dynamiek die met hele simpele trucs al meteen de song spannender of meer forward motion geven. Of juist net die meer laid-back feel die zo lastig te grijpen is.
Of het simpel verplaatsen van een gespeelde partij naar een octaaf hoger of lager zodat er minder clashes zitten in tegelijkertijd gespeelde partijen.
Of misschien een kleine aanpassing in een bepaalde sound die de weg vrij maakt voor meer lucht in de zang?
En hoe kun je een song zo manipuleren dat er voldoende energie in blijft zitten in plaats van dat de song een uitputtingsslag voor muzikant èn luisteraar...


Of misschien wil je gewoon eens een algehele mening horen van een iemand die weet wat er speelt?
Of eens op weg geholpen worden met verschillende repetitie vormen om daarna zelf te bepalen welke het beste bij jullie past?

Of je wilt wel graag je repetitie eens goed opnemen maar hebt daar de middelen niet voor? 

Neem dan eens contact op met de Wels Bass University.

Effectief repeteren en/of opnemen kan al direct op de Wels Bass University zelf.
Of een objectieve coaching in jullie eigen repetitie ruimte/op locatie. En daar zijn ook recording mogelijkheden voor beschikbaar. 

Vaak ben je met één of een paar sessies alweer helemaal terug op de rails. Neem dus gerust vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden. 

Zoals ik al zei is elke band of project uniek, dus laten we samen kijken wat voor jou en jullie de beste mogelijkheden zijn.


Meer informatie? Mail naar basles@gmail.com (ivm robotspam gebruik ik momenteel niet het website email adres en contact formulier)