Bob Marley Basslines

Aston 'Familyman' Barrett
(R.I.P. 22 November 1946 – 3 February 2024)

ZATERDAG 9 MAART 2024

LAST MINUTE EDITIE

Naar aanleiding van het recent overlijden van baslegende Aston 'Familyman' Barrett heb ik besloten deze dag te wijden aan deze iconische Reggae-Bas-Baas.  ‘Aston “Familyman” Barrett’ was de bassist en bandleider van The Wailers (met frontman Bob Marley). Zijn baslijnen zijn absoluut uniek in zijn soort. Veel van de baslijnen van de Bob Marley songs zijn heuse verhalen en wanneer je de baslijnen gaat spelen gaat er een wereld voor je open. Hij staat al lang op mijn wishlist van basscsamps en als tribute to Aston Barrett heb ik besloten om op zaterdag 9 maart maar liefst 30 songs, (waaronder ook enkele live versies van Babylon By Bus, The Capitol Session 73 en Live at the Lyceum july 18th 1975) door te nemen in de bass university. 
 
Het is redelijk kortdag en een heel uitvoerig manual met allerlei historische feiten zal op deze korte termijn niet meer lukken maar ik heb van deze 30 songs (volledig noot-voor-noot uitgewerkt op score en TAB) allerlei dingen te vertellen en duidelijke analyses. Omdat de manual (historie etc.) nog niet af is op 9 maart  gaat deze extra ingelaste workshop dus ook goedkoper zijn dan de normale basscamps, namelijk €. 89,95, in plaats van €. 119,95. Uiteraard krijg je per song natuurlijk diverse oefen/meespeel mp3’s (met en zonder originele baslijn) en de vollefig uitgewerkte partijen in notenschrift en TAB, dus sowieso materiaal genoeg ;).  Het uitvoerige manual komt er nog wel, maar die staat dan op de planning voor eind dit jaar (en kun je desgewenst dan ook nog achteraf verkrijgen tegen een klein bedrag). Dit basscamp komt tegen die tijd nogmaals langs maar dan tegen het normale tarief.

Bereid je voor op een hele middag verdiepen in de prachtige verhalende baslijnen van de songs van Bob Marley & The Wailers met duidelijke uitleg en een hele berg aan oefen en luister mp3's. 

Datum: Zaterdag 9 Maart 2024.
Tijd: 13:00-16:30 (met aansluitende basborrel).
Speciale last minute prijs: €. 89,95. 

Inschrijven en /of meer informatie via basles@gmail.com


 
It's gonna be a

Punky

Reggae

Party

!!!