Jazz Steps towards Walking Bass Deel 2
(ook voor licht gevorderden)

 

Ben je al een beetje handig met je akkoord arpeggio's? Of heb je deel 1 (the rookie edition) gedaan? Dan is dit de perfecte aansluiter. Dan kun je hier prima instappen!

Aan bod in deze workshop komen: 
  • Allerlei toepassingen van de tonen de 4 belangrijkste akkoorden: m7, 7, Maj7 en half diminished. Zowel onder als boven de grondtoon. Dus je kan je overzicht op je bashals in razend tempo uitbreiden en veel loopjes maken. 
  • Targetnotes en de benadering daarvan. Dat zijn dure woorden voor chromatiek. Wat dan ook weer een duur woord is voor halve toontjes richting je (nieuwe) grondtoon. Deze techniek maakt zeer snel vloeiende en smeuïge baslijnen. En deze techniek kun je snel toepassen in al je loopjes en lijntjes. Je leert heel makkelijk vooruit lezen en leert de weg aangeven voor je medemuzikanten in een akkoordenschema.
  • Omspelingen en kwint benaderingen.
 ​Met de bovenstaande technieken heb je zo op een simpele manier te gekke en niet te voorspelbare baslijnen. Toe-bas-baar in allerlei soorten muziek: Blues, Rock, Pop, Country, Funk, Jazz, Latin, Funk etc. Elementaire kennis om je baslijntjes arsenaal uit te breiden. Met een zeer uitvoerig manual en honderden mp3’s op verschillende tempi. Alle voorbeelden en mogelijkheden zijn uitgewerkt in je manual in zowel notenschrift als TAB en natuurlijk: Functies/intervallen. Want dat is wat je eigenlijk speelt. En al deze voorbeelden kun je horen op de ingespeelde tracks waarbij je de bas hoort en de begeleidende akkoorden op gitaar en piano. En je hebdt deze tracks ook zonder de voorbeeld bas zodat je zelf kunt experimenteren en baslijnen maken. 
 
Kosten: € 119,95. Datum word nog bepaald.