BASS CAMP TOONSOORTEN, TOONLADDERS & AKKOORDEN

We gaan in op hoe toonladders werken in relatie tot toonsoorten en hoe zit dat dan eigenlijk met akkoorden? Wil je wat meer lopende lijnen gaan maken? Leukere overgangen die ook kloppen? Wil je af van die foute toon maar je weet niet hoe of waarom deze fout is? Dan is dit iets voor jou! In plaats van vakjes op de bas gaan we kijken wat nu eigenlijk de echte samenhang is.
 

Op deze zaterdag duiken we op een praktische manier de theorie in om je een aantal dingen te laten ontdekken die je een lift omhoog geven voor je basspel en het beginnen te begrijpen van wat je nu eigenlijk speelt. Met heel veel oefeningen waarmee je spelenderwijs de materie echt in je vingers en dus in je systeem krijgt.

Na afloop hebben we nog een afsluitende borrel met al je mede-bassers (tot 18:00u). Bass Camp is van 13:00u tot 17:00u in de Wels Bass University aan de Takkebijsters 69c in Breda en de kosten bedragen E. 105,00. 

De Wels Bass University is aan de Takkebijsters 69c in Breda. Dat is vlak aan de A27 en heeft volop gratis parkeer ruimte.

Interesse?

Lees de uitvoerige informatie hieronder:


-----------------------------------------
Bass Camp Toonsoorten, Toonladders & Akkoorden – Zaterdag 20 Januari 13:00-17:00u
 
Speel je alleen op gevoel? Speel je alleen van TAB of speel je enkel van notenschrift en heb je geen enkel idee wat je eigenlijk doet? Klap je dicht wanneer je zelf een baslijn moet maken of als je alleen een akkoorden schema krijgt? Kortom, je hebt wel een bas, je weet alleen niet wat je doet (muzikaal gezien). Dan is dit bass camp absoluut iets voor jou!
 
In deze middag leg ik je aan de hand van veel praktijk voorbeelden uit hoe dat je bashals werkt en het systeem van welke toonnamen waar liggen. Waar ligt bijvoorbeeld de C en wanneer is iets een C# of een Db?
Daarna duiken we de verschillende akkoord types in. Wat is het voor jou als bassist nou echt nodig om te weten, wanneer is iets een Majeur of mineur en wat doe ik daar als bassist dan mee… En we kijken ook naar de ‘7’ of wel ‘septiem’ akkoorden. Met alweer heel veel oefen mp3’s waarbij je in verschillende stijlen mee kunt spelen en zo spelenderwijs het verband gaat zien tussen akkoord type en vorm. Door deze oefeningen krijg je de verschillende akkoord vormen snel in je vingers en dat gaat je in staat stellen om niet alleen de grondtoon van een akkoord te spelen in je baslijn maar ook wat variaties te maken met behulp van je spiergeheugen die dan feilloos weet waar nog wat andere mogelijke tonen liggen op je hals. Dit is echt essentiële informatie die je nodig hebt om een stap vooruit te komen op je bas.
 
Als laatste gaan we naar een paar verschillende toonladders kijken om zo je motoriek en inzicht nog verder te ontwikkelen. Handige toonladders zoals de Mixolydische toonladder (super handig voor Blues), de Dorische Toonladder (Lekker voor Funky in mineur), De Aeolische toonladder (handig voor bijvoorbeeld Ballads) etcetera.
 
Dit bass camp duurt van 13:00 tot ongeveer 17:00u. En in deze 4 uur leer je op je eigen tempo via de individuele workstations die ik voor je klaar heb staan. Daarop sluit je je bas aan en met behulp van een koptelefoon en kun je je eigen ‘ontdek’-tempo bepalen. De mp3’s hebben allerlei versies van de behandelde stof in super langzame tempo’s tot behoorlijk pittige tempo’s. Op deze manier kun je zelf bepalen welk tempo en welke track voor jou op dat moment werkt. Ik kan bij iedereen persoonlijk meeluisteren en persoonlijke feedback geven.  Je bent dus niet afhankelijk van niveau verschillen in de groep. Uiteraard hebben we wat pauzes met koffie, fris en snacks. En op het einde nog een gezellige bas borrel. Erg leuk om met collega bassisten te praten over … bassen J. De prijs voor deze workshop is E. 105,= en dat is voor de 4 uur les inclusief het 100 bladzijden tellende manual, 167 oefen mp3’s en alle hapjes en drankjes. En je hoeft zelf alleen maar je bas mee te nemen. De rest heb ik al klaar voor je staan.
 
Interesse, meer informatie of al direct inschrijven? Mail mij direct op basles@gmail.com
 
Heb je vragen of twijfel over je (eigen) instap niveau? Mail me dan ook en we kunnen dan zelfs ook even telefonisch even bepalen of dat dit iets voor je is.
 
Hopelijk tot in de Wels Bass University te Breda!
 
Basgroet,  Eric Wels