LATIN BASS GROOVES DEEL I


We gaan deze middag in op het belangrijkste ritme van de Latin/Salsa: de ‘Tumbao’. Verwacht geen moeilijke tonen, we spelen namelijk voornamelijk grondtoon, kwint en octaaf. Het ritme is wel uitdagender en daar heb ik natuurlijk allerlei oefeningen voor. Aan de hand van 14 opzwepende latin songs gaan we enorm grooven met deze ‘Tumbao’ en haar varianten. Dit Bass Camp is extreem goed voor je timing, je ritmiek en het anticiperen. Alles is uitgewerkt in TAB en ook in notenschrift maar je zult al snel doorhebben dat je eigenlijk gewoon de akkoorden kunt volgen en daar supervette baslijnen op kunt maken met Roots & Fifths! Alle muziekbestanden zijn er natuurlijk weer op verschillende tempi zodat je ook je eigen snelheid kunt bepalen!


Nieuwsgierig? Lees verder onder de foto:

 

 
 
In dit basscamp gaan we in op de bassgrooves van Latin zoals je veel hoort in diverse Salsa en Latino muziek. Deze baslijnen hoor je ook terug in stijlen als Mambo en Son. Deze typische baslijn, genaamd ‘Tumbao’, is veel uitdagender dan je misschien in eerste instantie zou denken. Hij lijkt je telkens op je verkeerde been te willen zetten, en je puls gevoel word goed getraind met dit basscamp. De toonkeuze is niet heel moeilijk. Voornamelijk grondtonen, kwinten en octaven. Maar wat je daar aan gave groovende baslijnen kunt maken is fenomenaal. Je hele wereld gaat open en juist doordat we ook met toonlengte aan de slag gaan ga je ook veel beter het verschil begrijpen, horen en voelen tussen een ‘Vader Abraham’ en een ‘Latino based’ grondtoon en kwinten lijn. 
 
We hebben heel fijn oefenmateriaal in de vorm van oefentracks met maar een paar akkoordovergangen waarbij je de verschillende type bastumbao’s goed kunt absorberen in je systeem. En we gebruiken bekende en minder bekende songs uit de Latin waarbij we de baslijn goed kunnen horen en doeltreffend kunnen oefenen. Denk aan songs van Buena Vista Social Club, Santana & Tito Puente maar ook hits als ‘Demasiado Corazon’ van Mink DeVille. 
 
Na dit basscamp is geen enkele Jamsessie meer eng omdat je opeens een hele nieuwe hoek in kunt gaan met je baslijnen: Latin! Ook in je coverband, waarbij je tegenwoordig steeds vaker Latin georiënteerde muziek tegenkomt, sta je in een keer veel steviger in je (bas)schoenen. En zelfs ook in alle reggaeton gedeeltes in songs sta jij in een keer solide als een bunker in je basritmiek , want al deze dingen komen vanuit dezelfde hoek. De legendarische bas ‘tumbao’. En daarover gaat dit swingende en opzwepende BassCamp!
 

Datum:

De kosten zijn € 119,95  all-inclusive: manual – muziekbestanden – food, drinks & tons of bass pleasure!
 
Hopelijk tot dan!

 

 
Meer info? Stuur me een berichtje via basles@gmail.com