Workshop Recording & Sound Editing
 voor muzikanten, bands en singer-songwriters

 
Binnenkort  is er een speciale workshop op het gebied van Recording & Sound Editing. Deze workshop is erg handig wanneer je zelf met een computer of laptop nummers uitzoekt voor je band, band opnames wilt editten en/of zelf ideeën opneemt.

Zelf opnemen en terugluisteren is een erg effectieve methode om je eigen instrument skills doeltreffend up te graden. Ook bekijken we het bewerken van je oefen mp3’s zoals het creëren van verschillende tempi, toonhoogte veranderen en het benadrukken of juist weghalen bepaalde frequentiegebieden zoals  bijvoorbeeld de originele baspartij.

Daarnaast kijken we ook naar het maken van backingtracks om zelf mee te spelen en het editen van je band opnames met behulp van EQ en compressors om de opnames wat op te krikken.
 

 
De sound editor levert ook heel veel informatie over je eigen timing en toonvorming. Dus het daadwerkelijk opnemen, hoe de klank te optimaliseren en wat we zoal zien op het scherm komt aan bod. Dit is echt handig om effectief je skills te verbeteren en natuurlijk leuk om bestanden te maken waar je mee mee kan spelen.

Ben je singer-songwriter en neem je graag je eigen songs op? Dan is deze workshop ook uitermate geschikt voor je om te zorgen dat je snel je opname apparatuur goed hebt ingesteld en je jezelf goed kan foccusen op je performance en dan achteraf met de juiste edit tools je ideeën goed in de balans te zetten en eventueel nog wat kleine verbeteringen aan kunt brengen.  
Deze workshop is binnekort van 13:00 – 17:00u in de Wels Bass University  te Breda. Deelname heeft de gebruikelijke workshop prijs van: E. 119,95 Daarin zitten alle drankjes en snacks inbegrepen net zoals al het oefen materiaal en natuurlijk de gezellige borrel achteraf. Je werkt via een klein mengpaneel en een eigen koptelefoon zodat je op je eigen tempo en naar eigen inzicht de voorbeelden kunt uitproberen. We gaan met behulp van een freeware sound editing programma werken dus daar hoef je niets voor aan te schaffen. Een externe sound card is handig maar niet noodzakelijk. Ik heb er zelf ook een paar liggen. Wel graag aangeven van te voren zodat ik er eentje kan reserveren voor je!
 
Voor meer informatie en/of inschrijvingen mail basles@gmail.com.
Hopelijk tot dan!