Hieronder reacties van zowel studenten als oud-studenten. En... hier doe ik het dus eigenlijk allemaal voor... Thanks guys'n'girls !!! :) 
 
  Ik speel nu 3 jaar basgitaar en sinds augustus 2016 les bij Eric en dat was het beste wat ik heb kunnen doen...Er ging een hele nieuwe (bas)wereld voor me open. Weer even terug bij af, beginnen met een goede basis en vanaf daar alleen maar opbouwen, elke les weer leer ik weer zoveel bij. De lessen worden met zoveel kennis en vooral passie (en heel veel geduld) gegeven dat hij altijd zorgt dat je met een goed gevoel de deur uit gaat. Naast de lessen geeft Eric ook regelmatig workshops; disco, jazz, blues, akkoorden, toonladders,etc  die ontzettend leuk maar vooral leerzaam zijn (heb ik het nog niet over de hapjes en drankjes : ) Kortom een must do voor de zowel beginnende als gevorderde bassist! Wels Bass University, the place to be voor bassisten! Dank je Wels : )  C.M.
   
Eric Wels is iemand die de leerling centraal stelt en niet zichzelf. Hij heeft de vaardigheid met schijnbaar tomeloze energie en de nodige hoeveelheid humor les te geven aan beginners, gevorderden en zelfs vergevorderden, en ze allemaal iets te kunnen bieden om mee verder te gaan. Dat kan individueel, maar nog meer bijzonder is dat hij er ook in slaagt dit klassikaal te doen. Zijn workshops zijn uitdagend, inspirerend en geven je voldoende huiswerk mee om weken op te teren. Daarnaast is het een mooi mens die ook nog eens sociaal bewogen in het leven staat. Ben je op zoek naar een goede basleraar, zoek niet verder en neem contact met hem op! Van harte aanbevolenA.R. 

 
 
Ik wilde je nog even bedanken voor een superfijne Reggae Bass Camp. Net omdat reggae verder van mijn eigen wereld afstaat heb ik er gisteren enorm veel van opgestoken. Ik had een bepaald (cliché)beeld van de muziekstijl maar da beeld is na gisteren helemaal bijgesteld. Wat een veelzijdig en uitdagend genre is me dat reggae, zeg! Ik zou dit bass camp direct aanraden aan iedere bassist die zichzelf op melodieus en ritmisch vlak wilt uitdagen en verbeteren. D. A.
 
Wij vinden Eric een zeer enthousiaste, leuke, goede en inspirerende basleraar. Hij past zijn doceerstijl perfect aan op de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van de leerling. En zoekt liedjes uit die de kinderen (en de ouders) ook leuk vinden! Elke les is een feestje! Aard en Marielle
 
 
 
3 maanden geleden kwam ik via-via bij Eric terecht. Ik had een jaar basles achter de rug, en ik liep daar helemaal vast. Ik ging zelfs met tegenzin naar de lessen toe. Door het enthousiasme waarmee Eric lesgeeft is mijn plezier in de basgitaar weer helemaal terug. Hij weet de lessen interessant te houden en stuurt me iedere keer naar huis met een berg energie en 1 of 2 nieuwe nummers om mee aan de slag te gaan. Ik kijk iedere 2 weken weer uit naar een nieuwe inspirerende les! 
 - Michel M.

 

Eric heeft 3,5 jaar geleden M.(nu 12 en in 3 bandjes) enorm enthousiast gemaakt voor de bas en 1,5 jaar later kocht ook M.'s moeder (inmiddels ook in een bandje) een basgitaar! En daaruit blijkt wat ons betreft meteen ook de grote kracht van Eric als docent: zijn enthousiasme of passie of t basvirus weet hij heel goed op je over te dragen! En de lessen zelf? Heel duidelijk, enorm leerzaam, met veel humor en altijd met een goed gevoel en nieuwe moed naar huis. M. en M.
       
            
 
1 woord: AWESOME!
Beste basleraar die ik ken. Altijd leuke en gezellige lessen en heb super veel van hem geleerd!
Die man kan echt alles op een basgitaar! 
S.F.

 
 
Soms hoor je wat, maar je hebt geen flauw idee hoe het werkt… Je vraagt het aan je muziekvriendjes (die welwillend allerlei suggesties doen), maar nog steeds krijg je dat bepaalde dingetje niet uit je eigen bas. Ben een paar keer bij Eric geweest en binnen no time wordt het je in duidelijke taal uitgelegd. Een aanrader voor elke bassist die weet wat ie wil, maar niet weet hoe het moet! S.B.

 
 
Veel theorie geleerd van Eric, waar ik nu nog steeds erg veel aan heb, als drummer zijnde. Humoristische en vooral hele leerzame en toffe lessen gehad! S.Z..
    
9 jaar geleden ben ik begonnen met het leren van bas spelen bij Eric. Hij heeft mij de beginselen aangeleerd op het factorium in Tilburg. Tegenwoordig studeer ik aan het conservatorium in Tilburg. Dankzij de lessen van Eric loop ik nu voor op bassisten waarmee ik op de opleiding zit. Van slappen tot jazz Eric kan het allemaal en wil het allemaal!
Nogmaals erg bedankt voor de goeie lessen!
have fun(k) in your basslines 
P. de W.


 
  
Eric is een heel goede, toffe basleraar. Ik heb van hem de basis van het grooven geleerd. Daarnaast is ie een goede schrijver, dat blijkt uit zijn bass blogs. En hij is ook nog eens hartstikke aardig! Er is een ding waar hij voor moet zorgen: dat hij zo doorgaat! 
- R.N.

 
  
Slapbass workshop. Met een groep van 6 gemotiveerde bassisten de cursus slap the bass gevolgd. Wonderlijk dat je na 5 lessen de techniek van het slappen redelijk beheerst. Leerzaam en na 40 jaar bas ervaring toch weer wat bijgeleerd. B.H.

 
 
Ik woon 8000 kilometer van Nederland vandaan maar toch kan ik nog steeds om de twee weken 45 minuten bas lessen volgen bij Eric! Allemaal dankzij de Skype lessen!

Groeten vanuit Curacao! 
 - W.H.
   
Eric kan je in no-time klaarstomen voor de professionele muziekindustrie. Hij heeft geduld, hij motiveert, hij stimuleert, hij is duidelijk en geeft op een ontzettend effectieve manier les. Naast deze effectieve, snelle en directe manier van les geven geeft hij ook hele goede feedback, het juiste advies voor je muzikale ontwikkeling en is hij ook een relaxte en vriendelijke persoonlijkheid. Eric heeft mij in +/- 15 lessen de basis van muziektheorie uitgelegd, vaardigheden daarin bijgebracht, veel inzicht in muziektheorie gegeven en mij geholpen in het vormen van mijn toekomstplan in de muziek. Zonder deze man zat ik nu niet op de Rockacademie in Tilburg. Ik raad de lessen van deze zeer goede leraar zeker aan! Have Fun(k)! V. de B.

 

Nog nooit heb ik iemand ontmoet die zoveel passie geeft in een Bas als Eric, en als ik dan op dat moment mijn dag niet had, dan ging ik toch met een geweldig vette nieuwe groove naar huis met een grote glimlach op mijn gezicht!
Het mooiste is ook, het maakt niet uit waar je moeite mee hebt, slappen, rock, jazz of blues, hij kan het, hij weet het, en hij leert het je als de beste!
By far, de beste docent bas die ik ken!! Kan ook niet wachten om weer te gaan beginnen bij de nieuwe Well Bass University!!
Voor alles wat je al hebt gedaan, en voor alles wat je hopelijk nog gaat doen, Thanks Eric!! 
B.W.
 
Ooit begonnen bij Eric om de ‘bassics’ van het bassen te leren. Dat ging op een hele relaxte en inspirerende manier. En wat krijg je dan? Snel overzicht, aan de slag met loopjes, akkoorden, pentatoniek en andere basisvaardigheden. Maar je krijgt meer, in essentie biedt Eric je de tools om je eigen weg en geluid te vinden op de bas. Is dat slappen? Grondtonen pompen? Funk of Rock? Eric helpt je om je eigen weg te vinden. In mijn geval was dat bassen in greendive (serious talent, live op 3FM, voorprogramma Arid, Blof etc.). En naast al het studeren, vallen en opstaan, biedt Eric je vooral enorm veel Basplezier met de hoofdletter B. Thanks Eric! - P. de N.
 
 
Mocht je ook een reactie achter willen laten, dat kan en mag via basles@gmail.com. Alvast bedankt :)