De ultieme bas techniek workshop:
 
'Dean Town Yeah!'
 

DEAN TOWN YEAH! – Op Zaterdag 29 augustus  duiken we de wereld in van Vulfpeck’s bassist Joe Dart met de waanzinnige baslijn van ‘DEAN TOWN’. Deze baslijn staat hoog in het lijstje must-know baslijnen bij menig bassist en we gaan hier heel gedegen en structureel onze tanden in zetten. Weet je niet wat en wie? Klik dan op deze link en laat je verbazen:
 
 De live versie met het publiek wat elke noot van deze baslijn meezingt (het heftige stuk start op 0:45)
 
COOL!!! Wat gaan we deze middag (13:00-17:00) dus doen?

Dean Town spelen uiteraard :) !
 
Hoe?
Ik heb hele korte fragmenten geknipt van de baslijn (16 stuks) en deze in loops gezet op verschillende snelheden. Zo kun je heel gedetailleerd stapje voor stapje de techniek en loopjes in je vingers krijgen. De langzame tempi heb je nodig om je motorisch systeem de juiste vingerzetting te laten memoriseren en zodra het in je vingers zit kan het tempo omhoog (en eerder niet want dan is het een soort paniek voetbal). Elke kort geknipte riff van deze baslijn heeft al enorm veel techniek in zich en daar gaat onze focus dus op liggen. Zie het als een techniek workshop waarbij het middel deze gave baslijn is en het doel uiteindelijk een betere techniek en een ontspannen snelheid opbouw.
 
Ik heb nog extra oefeningen liggen voor specifieke technieken die in dit nummer voorkomen dus je krijgt heel gedegen en to-the-point materiaal om mee aan de slag te gaan. 
 
Laat je niet overdonderen door het niveau van Joe Dart. We gaan natuurlijk voor jouw persoonlijke win situatie. Dus als je denkt ‘ik kan dat nooit’… verander die denkwijze dan in ‘Ik kan dit nog niet…’ En voilà, na een paar uur ploeteren op de bas kom je er veel beter uit dan dat je erin ging! Mindset en fun. Het tempo is niet zozeer de uitdaging. Want tempo komt pas op het laatst. De riffs en techniekjes zoals chromatiek, hammer-ons, slurs, stringraking (fingerfall) en effectieve vingerzetting, daar zit de catch :)
 
Wanneer is dit?

binnenkort..
van 
13:00 – 17:00u 


De kosten van deze workshop
en al het materiaal zijn € 119,95


Lijkt het je wat?

Stuur dan een email naar
basles@gmail.com
voor meer informatie.