Online Basles

Het is ook mogelijk om online basles te krijgen. Afstand en tijdzone geen probleem. Ik geef regelmatig online baslessen met goede resultaten en tevreden studenten. Ik skypte gedurende 2 jaar zelfs twee-wekelijks met een leerling in Curacao, 8000 km verderop en in een andere tijdzone. Het enige wat je dus nodig hebt is een internet verbinding, een camera en een microfoon. Uiteraard testen we eerst ofdat de verbinding goed genoeg werkt.

Een online les ziet er eigenlijk hetzelfde uit als een normale 1 op 1 les. We behandelen je vragen en/of introduceren nieuwe technieken. We checken je houding - vingerzettingen - speel technieken etc. We kunnen op liedjes ingaan - nieuwe baslijnen - theorie - inzicht en eigenlijk alle dingen dus die we in een normale les ook doen. het enige wat we niet kunnen is tegelijkertijd samenspelen. Er is wat vertraging via internet - dus dat is het enige wat niet kan, realtime samenspelen. Maar jij kunt natuurlijk wel met muziek en oefentracks meespelen en ik kan dat dan prima zien en horen. Dus bestanden draai jij af bij jou en jij speelt mee - en ik hoor dat en kan feedback geven. Partijen, songs, drumtracks etc. kunnen we gewoon even via de mail versturen dus dat gaat snel.

In principe kunnen we alles via de online microfoon doen. Dus sluit je bas aan op je versterker en ik kan jouw bas gewoon horen via de versterker. Mocht je alles via een mengpaneel willen doen dan kan dat ook, dat leg ik dan wel even uit hoe dat dat gaat.

Handig is om wel een koptelefoon op te zetten om vervelende echo's tegen te gaan.  

Tijden zijn op afspraak - maar eigenlijk is bijna alles mogelijk daarin... 

 

Reacties van bassisten die regelmatig met mij online lessen:

 
M. v. D.:
"Een aanrader. Ik wilde een paar keer via skype lessen volgen en heb dat nu al bijna een jaar zo omdat t voor mij prima werkt zo" 

 
 

 
W.H.:
"Ik woon 8000 kilometer van Nederland vandaan maar toch kan ik nog steeds om de twee weken 45 minuten bas lessen volgen bij Eric! Allemaal dankzij de Skype lessen!
Groeten vanuit Curacao!"

Vrolijke noot:
Ondertussen 
is hij inmiddels afgestudeerd van het Rock City Institute en hij zit nu in zijn derde jaar Muziek en Technologie :)
 
 
 
 
Meer informatie of een proef online les? Mail me op basles@gmail.com