101 FAMOUS BASSLINES, GROOVES & INTROS

 

Jaa! Hij is hier! De leukste workshop van het jaar! Al jaren was ik deze workshop aan het plannen, een Groove Library van jewelste! Veel songs hebben die onweerstaanbare master-groove, dé reden om bas te gaan spelen. En dan is de rest van de song een soort opvulling van deze masterpieces. En nu na een uitgebreide selectie en nachtenlang zoeken en skippen door mijn CD’s – YouTube & Spotify  is het nieuwe Bass Camp geboren: 101 Famous Basslines, Grooves & Intro’s. En zoals de naam al aangeeft, is het een selectie van onweerstaanbare grooves, de echte heartbeats van de songs. Direct herkenbaar en zeer uitnodigend om repeterend te blijven spelen.
 
De voorwaarden waaraan de baslijn moet voldoen:
                                                                                            - 1 tot maximaal 8 maten lang;
                                                                                            - direct herkenbaar;
                                                                                            - het moet de ‘Heartbeat’ van de song zijn.
 

 
Verwacht geen volledig uitgewerkte songs van het intro tot en met het outro maar enkel de crème-de-la-crème, de kers op de taart: de herkenbare main Bass Riff. En vaak kun je daarmee eigenlijk al de hele tune spelen. Natuurlijk zitten hier de voor de hand liggende klassiekers in zoals ‘Another One bites The Dust’ en ‘Billie Jean’ maar er zitten ook andere juweeltjes bij als ‘Funking for Jamaica’, ‘ Le Freak’, ‘I Can’t Go For That’, ‘Brick House’, ‘Close To Me’, ‘And The Beat Goes On’ maar ook baslijnen met dubbeltonen zoals het sensationele ‘Don’t Give Up’ Van Peter Gabriel & Kate Bush.
 
Zoals gebruikelijk is alles weer uitgewerkt in TAB en Notenschrift. Daarnaast zijn er een heleboel muziekbestanden verschillende tempi om je zo in no-time de baslijn eigen te laten maken. De workshop duurt van 13:00-17:00u en je werkt op je eigen workstation mixertje met eigen koptelefoon (alle apparatuur is al aanwezig) zodat je voor jezelf op je eigen tempo kunt werken aan de Bass Riffs die jij gaaf vindt. Ik behandel de baslijnen klassikaal maar via mijn koptelefoon en microfoon kan ik je persoonlijke feedback geven en op weg helpen in de wereld van de onweerstaanbare bass grooves. Het niveau is heel divers, sommige baslijnen zijn heel simpel en sommige zijn behoorlijk pittig dus het is voor ieder wat wils. En… je hoeft natuurlijk niet na deze workshop direct in staat te zijn om alle 101 baslijnen meteen te kunnen spelen. De manual met alle baslijnen erin neem je mee naar huis zodat je ook nog thuis uren speelplezier hebt!
 
De datum is zondag 21 April en de prijs is € 119,95 inclusief al het materiaal, de hele dag drankjes en snacks en de altijd gezellige bas borrel achteraf. De locatie is de Wels Bass University in Breda met volop gratis parkeerplaatsen en om de hoek bij afrit 16 van Snelweg A27, dus je bent er zo!
 
Voor inschrijvingen en/of meer informatie: basles@gmail.com , dan neem ik direct contact met je op!
 
Hopelijk tot ziens en horens bij 101 Famous Basslines, Grooves & Intros !