Het Michael Jackson Grooves & Basslines Basscamp 
gaat in op de grooves en basslines van 10 songs van Michael Jackson.
We kijken naar de samenwerking met de drums en naar wat die groove nu echt tot groove maakt.
Bij Michael Jackson stond de baslijn centraal en hij besteedde veel aandacht aan de juiste feel ervan,
anders kon hij er zijn dancemoves niet op kwijt. 
If it doesn’t groove I can't move’.
 
Op zijn grote albums ‘Off The Wall' en 'Thriller’ hoor je zowel bass synthesizer als echte basgitaar.
Vaak hoor je ze allebei tegelijkertijd spelen en we gaan dus ook even kijken hoe je deze sound en vooral ook de impact van deze sound goed na kunt bootsen op de bas. Want als je deze songs goed na wilt spelen is de klankkleur en soundimpact van groot belang.
We hebben, voor diegene die dat eventueel zouden willen, een arsenaal aan octavers en envelope filters klaarstaan die je tijdens het basscamp zou kunnen gebruiken om te kijken hoe dat je deze sound effectief na kunt maken. Wanneer je dat niet wil kun je ook met een normale basgitaar setting aan de slag. Voor beide opties zijn er aangepaste partijen gemaakt zodat je op je eigen manier met de songs aan de slag kunt. Het spelen van de grooves staat uiteraard centraal! 
 
 
We duiken in deze grooves: Shake Your Body (Down to the Ground), Billie Jean, Thriller, Don't Stop 'Til You Get Enough, Wanna Be Startin' Somethin',
 Off the Wall, The Way You Make Me Feel, P.Y.T. (Pretty Young Thing), Rock With You en I want You Back.


De songs zijn noot voor noot uitgewerkt op notenschrift met daaronder ook nog 
TAB. Dus je kunt er zeker mee aan de slag.

We gaan ook aan de slag met ‘speciale’ basgitaartechnieken zoals tap- en claw technieken voor de mensen die nog meer uit hun bas willen halen. Maar je kunt ook gewoon puristisch de baslijntjes spelen.

 
De 10 songs zijn op 8 verschillende tempi beschikbaar. Sommige songs hebben zelfs een retuned versie om te zorgen dat je je basgitaar niet om hoeft te stemmen tijdens de workshop. De 10 Songs waar we induiken kun je hier vinden: https://open.spotify.com/playlist/1374BLz84C6EKlYJqFaMCu?si=LBSH1oBSSnyR7wz406bhcw

 
Het 105 bladzijden tellende manual en 267 mp3’s geven je voldoende basvoer tijdens en na het basscamp om je basspel en grooves dik up te graden.
Een van de songs telt bijvoorbeeld maar liefst 36 verschillende bassfills die allemaal te gek zijn om te absorberen in je baslijntjes arsenaal.
 
Een hele middag dik grooven dus. Op je eigen niveau en tempo!
 

 
Dit basscamp gaat binnenkort plaats vinden
 
Dit basscamp is op de Wels Bass University in Breda op de Takkebijsters 71, van 13:00-17:00u en kost € 119,95 inclusief manual en mp3’s, drankjes en snacks. Na afloop hebben we nog een basborrel tot ongeveer 18:00u.

Heb je interesse of vragen, klim dan gerust in de mail (basles@gmail.com).

Ik beantwoord al je vragen graag en zo snel mogelijk!

Hopelijk tot dan,

Groove on!

Eric Wels