B A S S C A M P

 

Het Michael Jackson Grooves & Basslines Basscamp gaat in op de grooves en basslines van 10 songs van Michael Jackson. We kijken naar de samenwerking met de drums en naar wat die groove nu echt tot groove maakt. Bij Michael Jackson stond de baslijn centraal en hij besteedde erg veel aandacht aan de juiste feel ervan omdat hij er anders niet op kon dansen; ‘If it doesn’t groove I can not move’.

Op zijn grote albums ‘Off The Wall en Thriller’ hoor je zowel bass synthesizer als echte basgitaar. Vaak ook beide tegelijkertijd en we gaan dus ook in op hoe je deze sound van de bass synthesizer goed na kunt bootsen op de bas. Een baslijn is immers een baslijn. Als je deze songs goed na wilt spelen is de klankkleur en soundimpact van groot belang. We hebben, voor diegene die dat willen, een enorm arsenaal aan octavers en envelope filters klaarstaan die je kunt gebruiken om te kijken hoe dat je deze sound effectief na kunt maken. Wanneer je dat niet wil kun je ook met een normale basgitaar setting aan de slag. Voor beide opties zijn er aangepaste partijen gemaakt zodat je op je eigen manier met de songs aan de slag kunt.

De songs zijn noot voor noot uitgewerkt op notenschrift met daaronder TAB. Dus je kunt er zeker mee aan de slag. We gaan ook aan de slag met ‘speciale’ basgitaartechnieken zoals TAP en Klauw technieken voor de mensen die nog meer uit hun bas willen halen. Maar je kunt ook gewoon puristisch de baslijntjes spelen.

De 10 songs zijn op acht verschillende tempi beschikbaar en sommige songs hebben zelfs een retuned versie om te zorgen dat je je basgitaar niet om hoeft te stemmen tijdens de workshop.

De 102 bladzijden tellende manual en meer dan 230 mp3’s geven je voldoende basvoer tijdens en na het basscamp om je bas spel en grooves up te graden. Een van de songs telt bijvoorbeeld maar liefst 36 verschillende bassfills die allemaal te gek zijn om te absorberen in je baslijntjes arsenaal. Een hele middag grooven dus. Op je eigen niveau en tempo!

Dit basscamp gaat plaats vinden zodra dit weer mogelijk is ivm de corona crisis. Vrijblijvend inschrijven op de mailinglist kan gewoon, dan kan ik je snel op de hoogte houden.
 
De basscamps vinden plaats in de Wels Bass University in Breda op de Takkebijsters 71, van 13:00-17:00u en kosten de gebruikelijke E. 105,- inclusief manual en mp3’s, drankjes en snacks. Na afloop hebben we nog een basborrel tot ongeveer half 7.

Heb je interesse of nog meer vragen, klim dan in de mail (Basscamp@welsbassuniveristy.com).

Ik beantwoord al je vragen graag en zo snel mogelijk!

Hopelijk tot dan,

Groove on!

Eric Wels