B  A  S  S   C  A  M  P

Funky Riffs & Rhythms 

Hoe zitten goede funky groovy baslijnen in elkaar en vooral...hoe maak je ze zelf?
 
Op deze twee vragen gaan we een hele middag zitten puzzelen, analyseren, experimenteren en produceren. We leggen onder de loep wat de parameters zijn van een goede bass groove en we gaan deze verschillende elementen oefenen, onderzoeken en toepassen.

Ritmiek, articulatie, timing, sound, toonkeuze, toonlengte, ritmische variatie, stijl-cliché's, dynamisch spelen, het komt allemaal aan bod in deze 4 uur durende basscamp waarin je vanalles leert en gaat begrijpen over wát te spelen over akkoorden en hoe die éné onweerstaanbare groove te bakken... de jouwe! Met eerst dus een gedegen onderzoek naar alle ingrediënten. En daarna mag je de studio-keuken in om zelf met je eigen recept aan de slag te gaan om die éné killer riff te maken. Of meerdere riffs. En je kunt ze allemaal opnemen gedurende die dag. 

Binnenkort is het zover. Samen met een 8-tal andere bassisten ga je op je eigen workstation aan de slag. Met allerlei voorbeelden, eye-openers en vooral veel, heel veel oefenmateriaal. Je krijgt nieuwe ideeën en feedback van zowel de docent als je medestudenten en we gaan op jacht naar goede baslijnen en unieke bass riffs.

De hoogte van jouw eigen spel-niveau en level is niet zo van belang. Kun je al wat spelen, weet je de toon-namen te vinden op je bas (C D G F etc), dan ben je eigenlijk al klaar om mee in te stappen op de groove-cruise. Noten lezen is niet nodig. Ook bepaal je je eigen leercyclus en je eigen tempo. Ook de moeilijkheids graad van die dag kun je zelf bepalen. 

Interesse? Schrijf je vast vrijblijvend in voor de mailinglist hiervan. Zo ontvang je meer informatie over deze workshop en kun je bepalen ofdat het iets voor jou is. En... eigenlijk weet ik zeker dat het iets voor jou is!!! (Tenzij je uiteraard liever klakkeloos covers na speelt zonder enige vorm van eigen inbreng... dan is wellicht de 'klakkeloos covers naspelen' workshop een beter idee voor je... die volgt volgend jaar ;) )

Bass Camp is van 13:00u tot 17:00u in de Wels Bass University en de kosten bedragen E. 119,95 . De Wels Bass University zit aan de Takkebijsters 71a in Breda. Dat is vlak aan afrit 16 van de A27 en heeft volop gratis parkeer ruimte. Na de workshop hebben we nog een borrel en de ervaring leert dat een hele dag met andere bassisten samen bassen een uitermate inspirerende bedoening is en waarin het constructief verdiepen in een bepaald aspect van het bassen zeer vruchtvol is. 


Mail vrijblijvend voor meer informatie naar basles@gmail.com.
Ik mail je graag en snel terug!

Groove on!

Eric Wels